1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в емирство Катар

Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в емирство Катар

Снимка:

Акцент във визитата е провеждането на двустранен бизнес форум, в който ще се включат представители на 103 български фирми

Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в емирство Катар. В рамките на визитата, министър-председателят и водената от него делегация ще обсъждат с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа Ал - Тани и с премиера на арабската страна шейх Хамад Бин Джасим Бин Джабр Ал-Тани развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения между Катар и България. Основна тема в разговорите ще бъде развитието и задълбочаването на двустранните икономически отношения между Катар и България. 

Акцент във визитата е провеждането на двустранен бизнес форум, който премиерът Борисов  ще открие в столицата Доха. В събитието ще се включат представители на 103 български фирми от браншовете:хранително-вкусова промишленост, туризъм, строителство и недвижими имоти, фармация и други. Българската страна ще представи предимствата си като инвестиционна дестинация за компании от Катар и региона. Търсим инвеститори в  няколко основни области: земеделие, хранително-вкусова промишленост, инфраструктура, транспорт.

По време на форума ще бъдат рекламирани и конкурентните предимства на страната ни като основна туристическа дестинация в региона, възможностите за развитие на българския пазар и за задълбочаване на българо-катарските бизнес отношения в строителството и недвижимите имоти.

В Доха министър-председателят ще бъде придружeн от общо 7 министри. Не  се предвижда подписването на междуправителствени споразумения. Меморандум за разбирателство ще се подпише между КРИБ и катарската индустриална палата. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.