1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Претърсиха дома на Калина Илиева

Претърсиха дома на Калина Илиева

Снимка:

Софийската районна прокуратура започна досъдебно производство срещу Илиева за използване на фалшива диплома

Домът на бившия началник на ДФ "Земеделие" Калина Илиева е бил претърсен днес, съобщиха за БТА източници, запознати с разследването. От Софийската районна прокуратура заявиха, че засега няма да коментират процесуално-следствени действия.

От дома на Илиева са иззети улики, които ще бъдат използвани по разследването, което се води срещу нея за използване на фалшива диплома.

Софийската районна прокуратура започна досъдебно производство срещу Илиева миналата седмица. Илиева ще бъде разследвана за това, че е използвала неистински документ за завършено висше образование.

Ако Илиева бъде изправена пред съда и бъде призната за виновна, може да получи до осем години лишаване от свобода. В официален отговор до българската страна Висшият институт по техника и икономика в Берлин до Министерството на земеделието и храните (МЗХ) написа: "Дипломата за висше образование на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) Калина Илиева е фалшива." От института обявиха още, че дават случая на германската прокуратура.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.