1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Преустановяват обществените поръчки направени от МЗХ

Преустановяват обществените поръчки направени от МЗХ

Намаляват бюджетните разходи

Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ), Инспекторатът към Министерството на земеделието и храните (МЗХ), финансовата дирекция, както и дирекция „Обществени поръчки” в министерството ще бъдат на пряко подчинение на новия земеделски министър Мирослав Найденов.

На пресконференция във ведомството той представи официално своя екип, с който се очаква да работи през следващите четири години. Само двама ще бъдат заместниците на Найденов, предаде Агенция „Фокус”. Единият от заместниците на Найденов – Преслав Борисов ще отговаря за управлението на европейски фондове в областта на земеделието, както и за политиката по поземлените отношения. А другият заместник Цветан Иванов ще отговаря за аграрната политика – качество и безопасност на храните, координация по въпросите на ЕС, растениевъдство и животновъдство, политиката в областта на рибарството и аквакултурите, фонд „Тютюн” и други.

Министър Найденов съобщи, че е издал заповед всички обществени поръчки, направени от земеделското ведомство досега, да бъдат преустановени заради политиката за намаляване на бюджетните разходи. Той съобщи още, че се очаква до края на седмицата да бъде сформиран новият Управителен съвет на ДФЗ.

Четири са представителите на МЗХ в УС на фонда, по един представител има от икономическото министерство, един от финансовото, от социалното, от екологичното и от регионалното ведомство. Ще бъдат определени критерии за избор на нов изпълнителен директор на фонда, за което ще бъде уведомена Гладна дирекция „Земеделие” в ЕК.

Освен това ще бъдат редуцирани зам.-изпълнителните директор на ДЗФ, като ще бъде направена оценка на сегашната дейност на фонда. Ще бъдат направени персонални и структурни промени в състава на ДЗФ, съобщи министърът.

„Ще дам кредит на доверие на всички, които желаят да работят, но за тези, за които има сигнали, че не се справят или са саботирали определени дейности – ще бъдат незабавно отстранени”, каза Мирослав Найденов.

 

 

Етикети МЗХ, ДФЗ
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.