1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. През ноември може да бъде отново отворена процедурата за кандидатстване по мярка 121

През ноември може да бъде отново отворена процедурата за кандидатстване по мярка 121

Това информира Диана Трифонова, експерт в Дирекция „Развитие на селските райони" към МЗХ

Най-вероятно през ноември ще бъде отново отворена процедурата за кандидатстване по мярка 121 „Модернизация на земеделските стопанства", информира Диана Трифонова - експерт в Дирекция „Развитие на селските райони" към Министерство на земеделието и храните. Тя взе участие в среща-дискусия в Стара Загора и се срещна със земеделски производители от региона, предаде Дарик.

Условията за допустимост на физическите и юридическите лица са различни. За юридическите лица има допълнителни изисквания като например икономическият размер на земеделското стопанство да е над една икономическа единица. Тези изчисления могат да се направят и от специалистите в областния териториален офис на Националната служба за съвети в земеделието в Стара Загора.

Други допълнителни критерии за юридическите лица са да са регистрирани като такива преди не по-малко от 6 месеца от датата на подаване на заявлението за подпомагане, да са получили поне 50% от общия доход от земеделска дейност за предходната година и този доход трябва да е не по-малък от 3500 евро.

За някои видове инвестиции може да се получат по-висок процент субсидии. Това са всички видове инвестиции в сектор "Мляко" - тези, които са насочени към подобряване на енергийната ефективност, изграждане на съоръжения за водоспестяващи технологии и инвестициите, свързани с изпълнение на изискванията на Нитратната директива.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.