1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключи дейността по проект „Стратегическото планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие”

Приключи дейността по проект „Стратегическото планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие”

Резултатите бяха представени на заключителна пресконференция

В края на миналата седмица в Кемпински хотел Зографски, гр. София се проведе Финалната прес-конференция по проекта на Изпълнителна агенция по горите „Стратегическото планиране в българските гори – гарант за ефективно управление и устойчиво развитие”, № 11-13-8/03.09.2012 г., изпълняван по Приоритетна ос I „Добро управление”, под-приоритет 1.2. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики” на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Прес-конференцията бе открита от д-р инж. Любчо Тричков – Директор на Дирекция „Проекти и международни дейности”, ИАГ и Координатор на проекта. В своето обръщение към представителите на медиите, д-р Тричков посочи успешното изпълнение на проекта и подчерта изключителната значимост на разработения и приет нов Стратегически план за развитие на горския сектор за периода 2014 – 2023 г. Новият стратегически документ за горите в България бе определен като достатъчно амбициозен, но и достатъчно реалистичен, за да може след неговото изпълнение, когато изтекат 10-те години на действието му, да могат лесовъдите да бъдат горди и да могат да кажат те, гражданското общество, колегите и специалистите след тях, че Стратегическия план е изготвен професионално и е довел до развитието и обогатяването на горския сектор в България.

Участие в мероприятието от страна на ИАГ взеха и инж. Веселин Райчев – гл. експерт в отдел ВСПЗГ (Ръководител на проекта), Сашка Димова – ст. счетоводител и счетоводител на проекта и инж. Николай Василев – началник на отдел ПСП (техн. сътрудник на проекта). По време на изнесената презентация, участниците в прес-конференцията бяха запознати с основните цели и постигнатите резултати от проекта. Особено внимание бе обърнато на новоразработения СПРГС 2014 – 2023 г., като бе акцентирано върху работата с всички основни заинтересовани страни в горския сектор и проведеното широко обществено обсъждане на стратегическия документ.

По време на проведената дискусия бяха зададени множество въпроси, насочени към успешното изпълнение на проекта и бе предоставена подробна и изчерпателна информация по всички засегнати теми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.