1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приключи приемът за преструктуриране и конверсия на лозя за 2016 година

Приключи приемът за преструктуриране и конверсия на лозя за 2016 година

Подадени са 63 проекта със заявено финансово подпомагане за авансово плащане на стойност 10 482 000 лева

Приключи вторият прием на заявления за подпомагане по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. за финансовата 2016 година. Mярката подпомага дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения, и за подобряване на техниките за управление на лозята. Финансират се собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Подадени са 63 проекта със заявено финансово подпомагане за авансово плащане (до 80%) на стойност 10 482 000 лева. Фонд „Земеделие“ напомня, че договорите за предоставяне на финансова помощ, които ще бъдат сключени с одобрените кандидати след направените задължителни административни проверки, ще бъдат прекратени, в случай че не бъде подадено заявление за авансово плащане в срок до 20 август 2016 г.

Националната лозаро-винарска програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г. Тя се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ), а целта й е повишаването на конкурентоспособността на българските лозари.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.