1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Приоритетите в областта на земеделието по време на председателството на ЕС бяха обсъдени в Талин

Приоритетите в областта на земеделието по време на председателството на ЕС бяха обсъдени в Талин

Снимка:

Състоя се тристранна среща между министрите на земеделието на България, Естония и Австрия

Приоритетите в областта на земеделието по време на  председателството на Европейския съюз бяха обсъдени в град Талин, Република Естония. На тристранна среща между министрите на земеделието на България, Естония и Австрия стана ясно, че държавите ще работят за реформа на Общата селскостопанска политика след 2020 г. и бюджета на Съюза за земеделие в контекста на Брекзит.

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков посочи, че е важна комуникацията между създадените експертни екипи в министерствата, както и координацията на политическо ниво. „Това е гаранция за наличието на актуална информация във всеки един етап от развитието на пакетните работни документи“, заяви министърът.       

Всеки един от тримата министри представи информация за подготовката на своите екипи за съответните председателства. Изтъкна се, че за България и Естония това е първо председателство, докато за Австрия е трето. В тази връзка австрийският министър Андре Рупрехтер даде практически съвети към своите колеги от гледна точка на своя опит в Генералния секретариат на Съвета.

„Срещата е началото на изграждане на добра координация в рамките на година и половина, която започва от 1 юли с началото на председателството на Естония“, посочи проф. Бозуков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.