1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Продължава тровенето на животни в Източните Родопи

Продължава тровенето на животни в Източните Родопи

Снимка:

Екипът за борба с отровите на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) бе извикан в района на с. Стражец, община Крумовград

Продължава тровенето на животни в Източните Родопи. Този път жертва се оказаха четири кучета гончета на местната ловна дружина. На мястото бяха изпратени и представители на полицията в Крумовград и ветеринарните власти.

Кучето Барс и неговият водач претърсиха терена в близост до мястото. Намерени бяха разпъснати отрови, както и труповете на две лисици, които са загинали преди 15-20 дена. Вече два месеца продължават случаите на отровени животни в Източните Родопи. Припомняме, че през октомври бяха регистрирани множество обезпокояващи сигнали от ловци в района на с. Стражец. Оттогава до сега жертви на отровата станаха над 20 диви и домашни животни. При предишните случаи имаше сериозни съмнения за отровен белоглав лешояд.

В резултат на извършените проверки от полицията и прокуратурата е започнато досъдебно производство. Необходимо е отговорните институции да вземат спешни мерки за залавяне и наказване на отговорните за това престъпления лица, призовават от БДЗП.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.