1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Протестен митинг на браншовите синдикални структури в „Напоителни системи“ ЕАД

Протестен митинг на браншовите синдикални структури в „Напоителни системи“ ЕАД

Той ще се проведе пред МЗХ от 11 часа днес

Протестен митинг под надслов „Бъдещето на напоителни системи“ организират браншовите синдикални структури в „Напоителни системи“ ЕАД към КНСБ и КТ Подкрепа. Митингът ще се проведе пред Министерството на земеделието и храните от 11 часа днес.

Основното искане на митинга е за гарантиране и ритмично изплащане на заплатите на работещите и служителите в системата до края на 2013 г. и яснота за бъдещето на дружеството, съобщават от Федерацията на независимите синдикати в земеделието. Синдикалните организации към Напоителни системи ЕАД от КНСБ и КТ „Подкрепа” ще настояват за пореден път за изплащането на възнагражденията на служителите в системата в пълен размер, състоянието и бъдещето на дружеството в политиките на МЗХ, отбелязва agrozona.bg.

Сред исканията са Министерството на земеделието и храните да изплати на "Напоителни системи" ЕАД дължимите средства за извършените дейности по опазване на вредното въздействие на водите, разходите за охраната на язовирите – публична-държавна собственост и поетите от дружеството задължения на Хидромелиорации–Севлиево ЕАД, които общо са в размер над 16 млн. лева. Синдикатите настояват и в Закона за държавния бюджет за 2014 г. да се осигурят средства за защита от вредното въздействие на водите в размер на 13 млн. лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.