1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проведе се българо-израелски семинар за изложение WATEC 2017

Проведе се българо-израелски семинар за изложение WATEC 2017

Eкоиновациите, включително във водния сектор ще бъдат сред приоритетните теми по време на българското председателство на Европейския съюз

„Има много какво да научим от опита на Израел в областта на управлението на водните ресурси“. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов на откриването на българо-израелски семинар, посветен на предстоящото Международно водно изложение WATEC 2017, което ще се състои в Тел Авив от 12-14 октомври тази година. Министър Димов подчерта, че екоиновациите, включително във водния сектор ще бъдат сред приоритетните теми по време на българското председателство на Европейския съюз, а Израел е изключително напреднала по отношение на технологиите в тази област.

Насърчаваме представителите на България да участват в изложението, защото там ще имат възможност да се запознаят с нови, ефективни технологии в управлението на водите, заяви посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан.  Тя посочи, че в момента около 90% от водата, използвана за земеделски нужди в Израел е преработена отпадъчна. Според нея страната ни може да се възползва от опита на Израел за намаляване на загубите и устойчивото използване на водните ресурси.

В семинара участва и зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова. Презентация направи заместник-генералният директор на Израелската водна агенция Мо Провизор, както и представители на израелски компании, работещи във водния сектор у нас. Участие взеха български представители на ВиК сектора, на правителствени институции и научните среди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.