1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проведе се българо-турски бизнес форум в областта на туризма

Проведе се българо-турски бизнес форум в областта на туризма

Министър Ангелкова проведе работна среща с представители на Асоциацията на турските пътнически агенции ТЮРСАБ

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Али Билир, член на изпълнителното бюро на Асоциацията на турските пътнически агенции ТЮРСАБ. Те разговаряха в Истанбул по време на Българо-турския  бизнес форум в областта на туризма. Двамата обсъдиха възможностите за насърчаване на туристическите посещения в двете страни и перспективни инвестиционни проекти в сектора.

За нас е много важно да провлечем както повече туристи, така и инвеститорския интерес за вложения в България, коментира министър Ангелкова. Имаме желание да дискутираме подписването на споразумение за сътрудничество с ТЮРСАБ, което да е основа за съвместна реализация на различни инициативи за популяризиране на туризма, каза министърът. Работим също за реализиране на различни информационни и инвестиционни турове с турски туроператори. 

Г-н Али Билир благодари за подготовката и гостоприемството на България по време на проведеното в София през ноември първо заседание на Съвместната българо-турска работна група в областта на туризма. И коментира, че такива срещи между съседните държави трябва да се провеждат регулярно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.