1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проведе се заседание на Ловния съвет

Проведе се заседание на Ловния съвет

Разрешителните за някои категории индивидуален лов се променят

Запазва се таксата за групов лов на дива свиня, както и в категориите за групов лов на местен дребен дивеч. Това решиха участниците в проведеното пето за тази година заседание на Ловния съвет.

Същевременно разрешителните за някои категории индивидуален лов се променят, предвид на това, че не са актуализирани в последните години и не са съобразени с реалните разходи за отглеждане на дивеча.

Разрешителното за индивидуален лов на дива свиня става 50 лв., за глухар – 200 лв., за благороден елен - 200 лв., за елен лопатар и муфлон – 100 лв., за сърна – 80 лв. и за други – 50 лв. В категорията групов лов на дива свиня остава 60 лв. В категориите индивидуален лов на местен дребен дивеч и на мигриращ и водоплаващ дивеч се променят на 10 лв. Запазват се таксите от 5 лв. в категориите за групов лов на местен дребен дивеч, мигриращ и водоплаващ.

Размерът на годишната вноска за стопанисване на дивеча за следващата година се променя от 50 на 60 лева. Минималните цени за продажба на жив дивеч за разселване от районите на държавните ловни стопанства и дивечовъдни участъци, стопанисвани от горските стопанства за 2018 г. се запазват и остават същите като миналата година.

Ръководството на Изпълнителна агенция по горите подчертава, че се прилага строг контрол при организирането и провеждането на ловните излети и припомня на ловците да спазват правилата за безопасност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.