1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проверка на ИАРА на язовирите Съединение, Тича и района на гр. Лом

Проверка на ИАРА на язовирите Съединение, Тича и района на гр. Лом

Конфискувани са мрежи с обща дължина 780 метра

На 30 януари е извършена проверка на язовир Съединение. От водите му е извадена мрежа с дължина 80 метра и размер на окото 55 мм. Уловената риба – сребриста каракуда 5кг и костур 2кг е върната във водите на язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

В края на първия месец на 2015 г. инспектори от отдел Рибарство и контрол на ИАРА Шумен извършиха нощна проверка по суша и вода на язовир Тича.
При обхода на акваторията на водоема са открити и извадени от водата 7 броя хрилни мрежи с обща дължина 500 м. Заловената в мрежите около 18 кг. риба е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На 30 януари е извършена и проверка на пристанищен комплекс “Лимана” в гр. Лом. В хода на проверката в работно положение са открити и извадени от водата 4 хрилни мрежи с обща дължина 200 м. Уловената риба – сребриста каракуда 3 кг. е върната обратно във водите на реката. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.