1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ПРСР е била изпратена в ЕК като първоначален вариант едва през юли

ПРСР е била изпратена в ЕК като първоначален вариант едва през юли

Одобрение за новата програма се очаква през юни-юли 2015 г.

Не по-рано от юни-юли следващата година ще получим одобрение на Програмата за развитие на селските райони, пише novinar.bg Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на четвъртия дискусионен форум на тема "Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014–2020", организиран от Камарата на строителите в България.

"Програмата за развитие на селските райони предлага допълнителен инструментариум, който може да подпомогне, както частния бизнес така и общините, които са бенефициенти.

Програмата е един допълнителен механизъм, насочен към отделни и малки общини, но такава е философията на програмата. Тази година беше нулева", обясни Грудев.

По думите му официално Програмата за развитие на селските райони е била изпратена в ЕК като първоначален вариант едва през юли тази година.

"Амбицията ни е до края на декември да отгoворим на 426 коментара, които бяхме получили от ЕК през септември. Ще стартираме програмата неформално, без формалното одобрение на комисията още в началото на следващата година, но ще си позволим да предприемем собствен риск в мерките, които са свързани по-скоро в инвестициите на земеделска техника", каза още Васил Грудев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.