1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Разследването в ДФЗ е свързано с нерегламентирани връзки между служители на фонда и бенефициенти

Разследването в ДФЗ е свързано с нерегламентирани връзки между служители на фонда и бенефициенти

Снимка:

Tекстът по който е образувано разследването е за организирана престъпна група с цел извършване на длъжностни престъпления

Разследването на прокуратурата не е инцидентно, става въпрос за планирано претърсване и изземване на материали не само в Държавен фонд „Земеделие”. Проверяват се и други адреси – частни и фирмени, в София и страната. Това съобщи пред журналисти заместник-градският прокурор Божидар Джамбазов. „В Държавен фонд „Земеделие” се случват процесуално-следствени действия по разследване във връзка с разследване, което се води в Софийска градска прокуратура в специализираното звено за разследване на злоупотреби със средства на Европейския съюз”, заяви Джамбазов.

Той поясни, че целта на разследването е да се съберат доказателства. „Разследването е свързано с нерегламентирани връзки между служители на ДФ „Земеделие” и бенефициенти на фонда”, каза Джамбазов. Той отбеляза, че текстът по който е образувано разследването е за организирана престъпна група с цел извършване на длъжностни престъпления и осъществяване влияние върху органи на власт с цел облагодетелстване. Текстът е по член 321, алинея 6.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.