1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Рим с нови помощи за агросектора

Рим с нови помощи за агросектора

От подкрепата ще се възползват най-вече овощари и зеленчукопроизводители

Нов пакет от финансови помощи за селското стопанство обяви италианското правителство. От подкрепата ще се възползват най-вече овощари и зеленчукопроизводители, които зависят от сезонни работници.
 
За стопани, които през миналата година са наели работници от чужбина за срок от минимум 50 дни, са предвидени 448 милиона евро. Всеки фермер може да получи максимум по 800 евро на сезонен работник, нает през 2020-та. 
 
С други 105 милиона евро ще бъдат подкрепени фермери, които през миналия месец са обявили щети от слани. Държавният институт за пазарни проучвания и информация пък ще получи 80 милиона, които да бъдат използвани за финансови гаранции за селски и рибовъдни стопанства.
 
72,5 милиона евро ще струва на хазната временната отмяна на социалните плащания от страна на секторите лозарство и агротуризъм, както и от пивоварните, засегнати от спадналите по време на коронакризата продажби. Допълнителни 25 милиона са заделени за подкрепа на производителите на захарно цвекло, а за пласмента на живи говеда и свине се дават 27,5 милиона евро. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.