1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. РИОСВ – Пазарджик получи почетна грамота за достъп до информация

РИОСВ – Пазарджик получи почетна грамота за достъп до информация

Снимка:

Инспекцията отдавна утвърди практиката да отговаря и на електронни заявления

Регионалната инспекция по околна среда и води в Пазарджик и тази година е отличена с почетна грамота от Програмата Достъп до информация в категорията „Институция, организирала най-добре предоставянето на информация за граждани“. Екипът на екоинспекцията получи отличието на церемония за връчване на годишните награди на фондацията по повод Международния ден на правото да знам, в клуб „Перото“ на Националния дворец на културата.

РИОСВ-Пазарджик е номинирана за изчерпателна информация, подлежаща на публикуване, за форматите, в които е достъпна и за похвална систематичност в предлагането й. Инспекцията отдавна утвърди практиката да отговаря и на електронни заявления.

РИОСВ-Пазарджик е и сред номинираните тази година 36 институции, отговорили до 5 дни на електронни заявления в рамките на годишното проучване на ПДИ, предоставили информация, и поддържащи секция „Достъп до информация“ на сайтовете си.

В рейтинга на активна прозрачност на всички институции за 2017-а РИОСВ-Пазарджик зае третото място от 556 институции, администрации и независими органи на власт на централно, териториално и местно нив

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.