1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Рокади в агроминистерството? Засега се отлагат

Рокади в агроминистерството? Засега се отлагат

Нужни са все пак промени, смятат три четвърти от гласувалите в седмичната анкета на AGRO.BG

По-миналата седмица новинарските сайтове и дори някои радиа едни след други тиражираха един и същ гаф: зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова подаде оставка! Това се случи на 18-ти май, същия ден, в който изстинаха местата на министъра на транспорта Александър Цветков и на зам.-министъра на икономиката Марий Косев. За разлика от тях обаче, заместничката на Мирослав Найденов, както часове по-късно информираха от агроведомството, остава на поста си. И в следобедните часове сайтовете пак един след друг започнаха да си коригират погрешното инфо. Всъщност, първоначалната версия тръгнала от неназован източник от правителството, който разпространил „новината” сред журналистите на „Дондуков” 1, докато траело заседанието на кабинета.

Следващия ден тръгнаха слухове и предположения кой зам.-министър от земеделското ведомство е нарочил премиерът Бойко Борисов за смяна. По информация на bTV, Борисов уточнил само, че освобождаването на неизвестния за момента чиновник зависело от проверка за стотици декари обработваема земя в региона на Търговище, чийто статут може би е бил променен за изграждане на фотоволтаици. А това категорично попадало в ресора на Светлана Боянова. От друга страна пък, самият министър каза, че има забележки към работата на селскостопанската академия и в научния сектор на земеделското ведомство, а те пък попадат в ресора на другия му заместник – Георги Костов. Не знам защо се прави драма от това нещо, коментира още министърът. Има министерства, които са по-малко натоварени и други, които са много натоварени, като нашето, добави той.

След празниците обаче се оказа, че засега рокадите в земеделското министерство се отлагат. Светлана Боянова остава на мястото си, след като премиерът Борисов е приел доклада от проверката.

Покрай тази поредица от събития и догадки ние попитахме в нашата онлайн анкета: наложителни ли са кадрови промени в МЗХ? С убедително мнозинство от 75 на сто, гласувалите в седмичната анкета на AGRO.BG са за евентуални рокади, защото според тях в екипа има хора, които отдавна плачат за смяна. Едва 17 на сто твърдят, че сегашният екип си върши добре работата, а според още по-малко – 8 на сто, също не са възхитени от работата на земеделското министерство, но смятат, че е по-разумно да няма промени в екипа, защото на новите хора, които евентуално ще дойдат, ще им е нужно време, за да навлезнат в работата. Което означава нови стресови ситуации и хаосът би се увеличил.

 
                                                           Коментар на Светослав Динков

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.