1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. С бюджет от над 318 млн. лева стартира прием по процедура „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ от НПВУ

С бюджет от над 318 млн. лева стартира прием по процедура „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ от НПВУ

Минималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение е 30 хил. лв. без ДДС

С бюджет от над 318 млн. лева без ДДС стартира прием на предложения за извършване на инвестиции по направление „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“ от „Фонд за насърчаване на технологичния и екологичен преход в селското стопанство“, предвидена в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Финансовата подкрепа е насочена и към стимулиране на иновативни производствени и цифрови технологии, които подобряват отглеждането на селскостопански култури и животни, както и към автоматизиране и роботизиране на производствените процеси в земеделските стопанства.

По направлението ще се финансират също така материални и нематериални инвестиции, свързани с опазване на околната среда и смекчаване на последиците от климатичните промени., както и производство на енергия от възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствено потребление.

Минималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение е 30 хил. лв. без ДДС, а максималният – 1 млн. лв. без ДДС. Кандидатите по настоящата процедура ще могат да подават само по едно предложение. Безвъзмездната финансова помощ ще бъде в размер на 50% от общия размер на допустимите за подпомагане разходвани средства. Разходите за невъзстановим ДДС също представляват допустим разход по НПВУ и ще се финансират от държавния бюджет, в размер на допълнителни 63,6  млн. лева.

Одобрените проектни предложения трябва да бъдат изпълвани в срок до 12 месеца от датата на подписването на договора.

Насоките за кандидатстване са публикувани на електронната страница на МЗХ, както и в Информационната система за управление и наблюдение (ИСМ-ИСУН 2020), раздел НПВУ. Предложенията ще се подават по електронен път чрез ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), на следния интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси и да поискат разяснения във връзка с Насоките за кандидатстване до 21 дни преди изтичането на срока за кандидатстване само в ИСМ-ИСУН 2020, раздел НПВУ чрез модул “Електронно кандидатстване“, процедура № BG-RRP-6.004 по направление „Инвестиции в технологична и екологична модернизация“.

Крайният срок за кандидатстване е до 17:30 часа на 20 декември 2023 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.