1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Събират такси и декларации за водоползване

Събират такси и декларации за водоползване

Декларациите се представят до края на месец януари

До края на март се заплащат дължимите такси за водовземане и ползване на воден обект, съобщават от Министерството на околната среда и водите. На интернет-страницата си ведомството припомня, че декларациите се представят до края на януари.
 
31 март 2015 г. е крайният срок за плащане на таксите за водовземане или за ползване на воден обект през изминалата 2014 година. От екологичното министерство напомнят, че на същата дата изтича срокът и за представяне от водоползвателите на доклади, които се изискват по Закона за водите. Размерът на таксата се определя според Тарифа за таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяване.

Специалистите от ековедомството припомнят, че според Закона за водите, титулярите на издадените разрешителни представят ежегодно в съответната басейнова дирекция и декларации, в които се включва информация с направени изчисления за дължимата такса. Декларациите се представят до края на месец януари. В тях се вписват данните, заложени в съответното разрешително и размерите на таксите, посочени в тарифата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.