1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Съветът на Европейския горски институт избра нов управителен съвет

Съветът на Европейския горски институт избра нов управителен съвет

Българската страна, представяна от зам.-министър доц. д-р Георги Костов, подкрепи кандидатурите за избор на новите, както и на преизбраните членове

Съветът на Европейския горски институт се събра на редовна среща, на която бяха взети важни решения за бъдещите дейности на института и бяха избрани нови членове на управителния съвет съобщават от Министерство на земеделието и храните. Участие взеха 14 страни-членки, които избираха представители на борда на института за периода 2011-2014.

Новите членове на Управителния съвет са Джузепе Муньоза (Италия) и Лиза Фьорсе (Швеция). Също така  бяха преизбрани проф. д-р Хосе Боне (Испания) и д-р Харолд Маузер (Австрия).  Българската страна, представяна от зам.-министъра на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов, подкрепи кандидатурите за избор на новите, както и на  преизбраните членове.

На срещата още бе разгледан и приет годишният доклад за 2010г., като бе отчетено разширяване на дейността на института - през последната година той е управлявал 10 млн. евро, като над 70% от тях са били от външни източници. Осъвременени бяха стратегията и политиката на Института за периода до 2025 г. Това бе наложено от новите отговорности, които бяха поети на Шестата министерска конференция.

Организацията реши да бъде открит нов офис в Брюксел с цел да  осъществи по-тясна връзка с Европейската комисия. За председател на Института в периода от 2014 до 2017  бе избрана Австрия.

Припомняме, че България е от съучредителките на Института и е една от първите страни участнички, ратифицирали конвенцията.

Следващата годишна среща ще се проведе през тази година в Турция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.