1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Съвместна информационна среща-семинар на НССЗ и ССА - Институт по аграрна икономика в гр. Ямбол

Съвместна информационна среща-семинар на НССЗ и ССА - Институт по аграрна икономика в гр. Ямбол

Ще бъдат представени методи за определяне на брутни приходи от продажби и производствени разходи, както и изчисляване на брутен марж и печалба

На 30 ноември в гр. Ямбол ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ и Селскостопанска академия (ССА) - Институт по аграрна икономика (ИАИ) - гр. София.

На семинара проф. д-р Димитър Николов - Институт по аграрна икономика - гр. София ще представи на присъстващите методи за определяне на брутни приходи от продажби и производствени разходи, както и изчисляване на брутен марж и печалба.

Проф. д-р Димитър Николов ще запознае гостите с използването на брутния марж в планирането на стопанството и частичният бюджет, като инструмент на управлението. Лекторът ще представи и ролята на маркетинга, пазарните канали  и потребителското търсене в земеделието. 

Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - гр. Ямбол ще разяснят на участниците в семинара различните възможности за подпомагане на земеделските стопани по мерките от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 – 2020 г.

Семинарът ще се проведе в гр. Ямбол, сградата на Териториална организация (ТО) на Научно технически съюзи (НТС)-Ямбол, ул. „Джон Атанасов“ № 8, ет. 3, зала № 314.

Програма на семинара

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.