1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Сметната палата е установила рязко увеличение на разходите за концесионна дейност в МОСВ

Сметната палата е установила рязко увеличение на разходите за концесионна дейност в МОСВ

Ще се проверяват концесиите на плажовете „Слънчев бряг” и на ски-зоната в Банско

Сметната палата е установила рязко увеличение на разходите за концесионна дейност в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) през миналата година. В годишната програма на Сметната палата са заложени още над 520 задължителни инспекции, съобщава Агенция "Фокус".

Министерството на околната среда и водите ще бъде сред най-проверяваните заради приватизацията и концесията на държавното и общинското имущество. На одита ще подлежат и почти всички обществени поръчки и управлението на средствата през цялата минала година. Това съобщи зам.-председателят на Сметната палата Валери Апостолов: "Ние сме установили индикатори за допускане на грешки и нередности и сме установили, че има значително завишаване на разходите за концесионна дейност, с близо 24 процента за 2010 година, спрямо 2009 година, при запазване броя на сключените концесионни договори. Затова искаме да видим от какво произлиза тази голяма разлика".

Ще се проверяват концесиите на плажовете „Слънчев бряг” и на ски-зоната в Банско. На финансов одит ще подлежат всички обществени поръчки в министерствата на земеделието и храните и на отбраната заради режима на секретност.

„Обикновено по този параграф, на няколко места ние сме установили, че се вкарват процедури, които не е задължително да бъдат вкарани там. И всъщност се избягва Законът за обществените поръчки”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.