1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Според малинопроизводители рокадите във Фонд "Земеделие" и "Напоителни системи" крият рискове в разгара на сезона

Според малинопроизводители рокадите във Фонд "Земеделие" и "Напоителни системи" крият рискове в разгара на сезона

Според тях този период на годината не е подходящ за подобни рокади и това може да доведе до несигурност и други последици за стопанските дейности

Промените в ръководството на Фонд „Земеделие“ и Напоителни системи притесняват някои земеделци. От Българска асоциация на малинопроизводителите признават, че не са очаквали подобни промени.
Божидар Петков, председател на БАМ-Я:

Божидар Петков

Божидар Петков


„В разгара на приема на документация по 4.1, в разгара на поливния сезон такива рокади и промени могат да повлекат по-сериозни последствия, защото ние подхождаме професионално в нашата работа както с Фонд „Земеделие“, така и с „Напоителни системи и повече ни интересуват резултатите и глобалната работа, за която към момента не сме имали сериозни проблеми. Миналия ден имахме консултативен съвет по земеделие на плодове и зеленчуци и една от точките беше работата с „Напоителни системи“ и от страна на БАМ-Я изказахме какви са основните проблеми. Тогава госпожа Динева каза, че по по-голяма част от проблемите, които са от миналата година, са отстранени, направена е организация за един по-добър сезон. Отстраняването ѝ от поста за нас беше доста голяма изненада. Дори и да има нов човек в „Напоителни системи“, трябва в много кратък срок да направи среща с бранша."
Малинопроизводителите смятат, че трябва да бъдат продължени започнатите дейности от Дружеството, защото те са следствие от срещи с бранша.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.