1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Средствата по ПРСР - прогнози и реалност

Средствата по ПРСР - прогнози и реалност

Очаква се разплащането на още 280 млн. евро

Според последните данни до края на годината по всички мерки от Програмата за развитие на селските райони се планира да бъдат разплатени още 280 млн. евро.
МЗХ твърди, че работи за усвояването на всички пари по ПРСР за 2013 г.  Планът за осъщестяването на тази цел включва оптимистичен сценарий – при който да се изплатят всички средства, реалистичен сценарий – при който да се намери начин за максимално усвояване на средствата през годината и песимистичен сценарий – при който някои проекти няма да се случат в този планов период.
В седмичната анкета на Agro.bg потребителите са изразили мнението си за усвояването на средствата по ПРСР до края на годината така :
17% са убедени, че това ще се случи, като разчитат на даденото обещание от МЗХ, 50% от тях смятат,  че е възможно усвояването на средствата, но за това ще е нужен целия експертен ресурс в агроведомството и ДФЗ-РА.  Останалите 33 % изразяват съмнение, поради краткият срок, за който трябва да се обработят документите на земеделските стопани.  

Съвсем малко остава, а приемът на заявления тече и в момента, очакваме поне реалистичния сценарий да влезе в действие и да надмине мрачните прогнози.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.