1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стандартизирани документи за обществени поръчки за пречиствателни станции и ВиК мрежи

Стандартизирани документи за обществени поръчки за пречиствателни станции и ВиК мрежи

Снимка:

Това включва и унифициране на договорни условия, изисквания към технически спецификации и оферти, както и методиките за оценка

Стандартизирани документи за обществени поръчки за пречиствателни станции и ВиК мрежи, въведе МОСВ. Документацията е изработена съвместно с Камарата на строителите в България. Очаква се, това да улесни както бъдещите бенефициенти- възложители на строителни дейности, така и бизнеса, твърдят експерти. Целта- да се намалят грешките в документацията, които често стават причини за забавяне на процедурите и затрудняват изпълнението на проектите.

Припомняме, че през предишния програмен период със средствата на ОПОС във ВиК сектора беше изградена базова екологична инфраструктура, която ще се ползва през следващите 30 години. 51 пречиствателни станции за отпадъчни води и над 2600 км. линейна мрежа бяха въведени в експлоатация.

Новата оперативна програма продължава да инвестира в чиста околна среда, като насочва над 2.3 милиарда лева за опазване на водните ресурси, изграждане на модерни пречиствателни станции, казват от министерството. Грижим се и за надеждността на водоснабдяването, ефективното събиране и отвеждане на отпадъчни води, допълниха още от институцията.

Съществени изменения през новия програмен период няма да има. Разликата е, че този път бенефициенти няма да са общините, а ВиК дружествата. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.