1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартира проект за противодействие на злоупотреби със средства от ЕС

Стартира проект за противодействие на злоупотреби със средства от ЕС

Партньор е и Държавният фонд "Земеделие".

Проект "Противодействие на престъпления, свързани със злоупотреба с финансови средства, предоставени на България от ЕС" започват МВР и Главната дирекция "Криминална полиция". Проектът е в изпълнение на подписаното от МВР и Европейската комисия споразумение за рамково партньорство по програмата на ЕК "Превенция и борба с престъпността" и е одобрен през май миналата година. През юли е приключила съгласувателната процедура с ЕК по уточняване на проектодоговора за изпълнение на проекта, а на 31 юли е било подписано споразумението от официалния представител на комисията.

Партньори по проекта са Академията за подготовка на кадри за съдебната полиция на Португалия, Националната служба на полицията на Полша, Върховната касационна прокуратура, Софийският градски съд, Пловдивският и Варненският окръжен съд, Държавният фонд "Земеделие".

Общият бюджет на проекта е на стойност 213 135,42 евро, като Европейската комисия ще финансира 70 процента от неговата обща стойност в размер на 149 194 евро. Продължителността на проекта е 18 месеца. Неговата основна цел е повишаване на капацитета на разследващите органи и полицейските звена с правомощия по превенция, пресичане и разкриване на престъпления, свързани със злоупотреба с финансови средства.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.