1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартира схема за изпълнение на мерките за гарантиране здравето на животните за 2015 г.

Стартира схема за изпълнение на мерките за гарантиране здравето на животните за 2015 г.

Бюджетът на схемата е в размер на 15 млн. лв.

Стартира схемата за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерките по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните” за 2015 година с бюджет в размер на 15 млн. лв. Това се реши на Управителен съвет на Държавен фонд „Земеделие“.

Целта на помощта е да се подпомогнат земеделските стопани при покриване на разходите за дейности, които са със задължителен характер и са свързани с гарантиране здравето на животните и недопускане на заразни болести, и зоонози.

Допустими кандидати по схемата са животновъди, малки и средни предприятия. С помощта ще се покриват допустими разходи за предоставени услуги свързани с изпълнение на мерките по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните.

Помощта се предоставя в натура и се изплаща на доставчика на мерки (ветеринарните лекари и акредитираните лабораториите) за предотвратяване и ликвидиране на болести по животните включващи дейностите по въвеждане на данните във ВетИС от извършената идентификация на животните,  ваксинации и извършване на диагностични изследвания на животните при изпълнение на Държавната профилактична програма и програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните.

Размерът на подпомагането за брой животно се определя на база калкулирани разходи за извършване на манипулации, лабораторно-диагностични изследвания и въвеждане на данните във ВетИС. Помощта е до 100% за допустимите разходи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.