1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Стартираха „Дни на отворените врати” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013

Стартираха „Дни на отворените врати” по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013

На информационния щанд на МЗХ всички заинтересовани можеха да получат актуална информация за ПРСР

Кампания под мотото „Дни на отворените врати” по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. на Министерство на зедемелието и храните бе открита днес в Добрич. Тя стартира с Информационен щанд на МЗХ, който бе разположен пред сградата на Община Добрич град, където земеделски производители и потенциални кандидати по програмата бяха консултирани на място от служители на министерството.

Стартирането на кампанията съвпадна с официалното откриване на жътвата от Министъра на земеделието и храните Д-р Мирослав Найденов край Каварна, както и проведения след това Консултативен съвет по хлебното зърно в Добрич.

На информационния щанд на МЗХ всички заинтересовани можеха да получат актуална информация за Програмата за развитие на селските райони. На въпросите им отговаряха експерти от Националната служба за съвети в земеделието и МЗХ. На близо 250  души бяха раздадени информационни брошури и материали за програмата. Кандидатите задаваха въпроси, свързани най-вече с осъществяването на проекти по агроекологичната мярка 214. Както и се интересуваха от изпълнението на инвестициите и възможностите за нови проекти по мярката „Млад Фермер”, както и „Модернизиране на земеделските стопанства” от ПРСР.

Кампанията „Дни на отворените врати” на МЗХ за ПРСР 2007-2013 се провежда със съдействието на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), всички областни и общински структури на министерството, както и областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”.  Тя ще протече в рамките на една календарна година във всички 27 области на страната, където ще се провеждат срещи със земеделски производители и кандидати по програмата, както и с медиите.

На 2 юли от 10.00 часа ще бъде проведен и „Ден на отворените врати” по Програмата за развитие на селските райони във Варна – пред Фестилавен и конкресен център.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.