1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тръмп подписа новия Закон за фермерите

Тръмп подписа новия Закон за фермерите

Законът вдъхва нова сила на програмите за подсигуряване доходите на фермерите

Американският президент Доналд Тръмп подписа новия Закон за фермерите, с който се определят насоките в селското стопанство за следващите пет години. Според аграрния министър президентският подпис е "същински Коледен подарък за стопаните".

"Законът вдъхва нова сила на програмите за подсигуряване доходите на фермерите и подкрепя инициативите за развитие на селските региони и за научните изследвания", посочва министърът. Според него новите разпоредби ще се отразят добре на млекопроизводителите, гарантирайки техните печалби. Предишният закон от 2014-та не успя в това направление, изтъкна министърът.

В новия закон освен това е записана и нова програма за превенция и борба със заболявания по животните. С нея всяка година ще се финансират определени мерки за ветеринарната дейност, сред които разработването на ваксини и подобряването на работата на Националната мрежа от ветеринарни лаборатории. "Така още по-добре ще се защитим от привнасянето на болести от чужбина и ще допринесем за сигурността на храните", допълни той. 

 За повече актуални Новини от света гледайте АгроТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.