1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Трима души от гр. Белоградчик са лишени от право на лов

Трима души от гр. Белоградчик са лишени от право на лов

През 2014 година са констатирани са 13 нарушения за ловуване в териториалния обхват на РДГ – Берковица

Трима ловци от гр. Белоградчик са заловени  при извършена проверка от служители на Регионална дирекция по горите – Берковица, в края на миналата година. Нарушителите са се движили извън населено място, без разрешително за ловуване, с извадени от калъфите и сглобени ловни пушки.

С издадените от директора на РДГ – Берковица наказателни постановления, лицата са лишени от право на ловуване за срок от три години и в полза на държавата са им отнети законно притежаваните ловни оръжия.

През 2014 година, за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за неговото прилагане, в териториалния обхват на РДГ – Берковица, са съставени 22 бр. актове. Констатирани са 13 нарушения за ловуване – движение извън населено място с извадена от калъф и сглобена  ловна пушка, без разрешително за ловуване и без убит дивеч; 4 бр. за ловуване без заверен ловен билет; 2 бр. за ловуване без необходимата екипировка с ярък сигнален цвят; 1 бр. за издаване на разрешително за лов на лице, без заверен ловен билет; 1 бр. за използване на забранено електрическо примамващо устройство и 1 бр. за използване на боеприпаси с по - голям диаметър на сачмите от разрешения в закона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.