1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Украйна с нов онлайн регистър за селското стопанство

Украйна с нов онлайн регистър за селското стопанство

Регистърът предлага прозрачност, бързина и лесно управление

С подкрепата на Европейския съюз Украйна създаде държавен регистър за селското стопанство. Онлайн платформата е отворена за всички ферми и ще помогне на държавата за по-доброто разпределение на субсидиите.
 
Според земеделското министерство в Киев платформата работи по същия начин като селскостопанските регистри на държавите в Европейския съюз. Записалите се фермери ще имат възможност да подават заявления за субсидии, кредитни програми и техническа помощ от Европейския съюз и други международни донори. Министърът Никола Солский призова международните партньори на Украйна да се включат в портала, за да подкрепят фермерите в Украйна.
 
Според Солский новият регистър представлява важна крачка по пътя на страната към членство в Европейския съюз, тъй като е създаден по правилата на Брюксел и отговаря на изискванията за държавни помощни програми в сектора на селското стопанство.
 
Регистърът предлага прозрачност, бързина и лесно управление, дава и справки за разпределението на субсидиите. Той също така е мощен инструмент за анализи, давайки актуални данни за състоянието на производството на селскостопански култури и животни. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.