1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. УС на ДФЗ освободи изпълнителния директор на фонда - Мирослав Николов и зам.-изпълнителния директор - Виолета Александрова

УС на ДФЗ освободи изпълнителния директор на фонда - Мирослав Николов и зам.-изпълнителния директор - Виолета Александрова

Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор е Явор Гечев

Вчера 10.07.2014 г., на проведено заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“  бяха освободени изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция Мирослав Николов и зам.-изпълнителният директор на ДФЗ-РА Виолета Александрова. До назначаване на изпълнителен директор на ДФЗ-РА временно да изпълнява длъжността беше избран Явор Гечев.

На проведеното заседание членовете на УС на ДФЗ гласуваха отпускането на финансов ресурс в размер на 19 898 793 лв., който се разпредели по различни схеми на държавни помощи.

Сред тях са държавна помощ за компенсиране на загуби, понесени от земеделските производители за напълно пропаднали площи, държавни помощи, свързани с изпълнение на мерки по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, както и други важни за земеделските производители държавни помощи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.