1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: В ЗК в с. Царевец беше извършено подхранване на рапицата и пшеницата с иновативни торове – кои са те

В АГРОФОРУМ ще видите: В ЗК в с. Царевец беше извършено подхранване на рапицата и пшеницата с иновативни торове – кои са те

И още: Машини за пролетната кампания

Агрофорум започва с тема финансиране. В Европа 80% от инвестициите в агросектора се осъществяват с помощта на банки. През последните години и у нас има ръст на проекти, кредитирани от банки. Те са в областта на биологичното земеделие, растениевъдство и животновъдство, покупката на земеделска земя и техника.

Най-мощният верижен трактор, самоходни пръскачки с херметизирани кабини, хибриден зърнокомбайн и ред други иновации видяха фермерите на пролетното издание на Международно изложение в Стара Загора. 

Диян Султанов спечели трикорпусен плуг за предсеитбена оран чрез томбола по време на селскостопанското изложение в Стара Загора. Машината е българска разработка и предлага редица предимства.

Традиционното пролетно изложение в Стара Загора отново стана притегателен център за всички земеделци, които планират инвестиции в агротехника. На прага на новата кампания логично беше интересът да е насочен към сеялките.

Пролетта е много важен сезон за есенниците. В този период се извършват ключови мероприятия на полето – както растителнозащитни, така и подхранващи. Отиваме в кооперацията в село Царевец, за да видим на какви продукти при рапицата и пшеницата залагат с цел получаването на високи добиви.

На семинар край Добрич земеделски стопани от Североизточна България се запознаха с богата гама от ПРЗ. Акцент беше поставен на биостимулатор, произвеждан от най-малката компания в света, която развива успешна развойна дейност. 

Следва тема за млечното животновъдство. Как най-успешно да извършите пресушаването на кравите, така че да осигурите здраве на животните и оптимална млечност през следващата лактация.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 19.03-26.03.2016г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.