1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В град Монтана ще се проведе семинар за инвестициите в неземеделски дейности

В град Монтана ще се проведе семинар за инвестициите в неземеделски дейности

Новостите по мерки 311 и 312 ще бъдат представени от експерти на Дирекция „Развитие на селските райони” към МЗХ

Семинар за представяне на актуалните новини във връзка с предстоящия прием на проекти по двете туристически мерки 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” и 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. ще се проведе на 4 ноември в гр. Монтана.

Семинарът ще започне от 13.00 ч. в голямата зала на х-л „Житомир” в Монтана. Той е отворен за всички земеделски производители, както и представители на регионалните медии. Новостите по двете мерки ще бъдат представени от експерти на Дирекция „Развитие на селските райони” към Министерство на земеделието и храните

По мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” може да се кандидатства с проекти пред Държавен фонд „Земеделие” от 9 ноември до 9 декември 2011 г. Подкрепяните инвестиции са за развитие на селски туризъм (изграждане на селски къщи, къмпинги и съоръжения и др.; развитие на туристически услуги като спортни атракции и др.), занаятчийски дейности (включително предоставяне на услуги, свързани с участието на посетители в занаятчийски дейности), развитие на социални услуги за населението в селските райони - грижи за деца, за възрастни хора и други.

По другата мярка - 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия" също предстои прием на проекти от 9 ноември до 9 декември 2011 г. Мярка 312 насърчава създаването на нови работни места в неземеделски микропредприятия в селските райони, както и развитието на интегриран селски туризъм.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.