1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В НС влизат три законопроекта по Закона за горите

В НС влизат три законопроекта по Закона за горите

Предстои и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите

Като първа точка от дневния ред в седмичната програма на НС ще бъде представен проект за решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати за членове на ВСС и подготовка за избор на членове на този орган от квотата на Народното събрание, предаде БГНЕС.

Ще бъде представен и проект за решение за приемане на процедурни правила за избор на членове на Висшия съдебен съвет през 2012 г. от квотата на НС. Освен това ще бъде представен отчет за дейността на Съвета за електронни медии за периода 01.07.2011 г.-31.12.2011 г. В полето на законотворчеството предстои второ четене на законопроекта за допълнение на Закона за защита на потребителите с вносители Димитър Дъбов и Любен Корнезов от КБ, първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие с вносител МС, първо четене на законопроекти за промяна на Закона за административните нарушения и наказания. Ще има първо четене на три законопроекта с поправки в Закона за горите като точка първа в дневния ред за четвъртък.

Депутатите ще дебатират и около избора на членове и ръководство на Комисията за защита от дискриминация, както и по законопроект за ратифициране на Решение на Европейския съвет от 25 март 2011 г. за изменение на член 136 от Договора за функционирането на Европейския съюз по отношение на механизъм за стабилност за държавите членки, чиято парична единица е еврото с вносител МС. Предстои и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за рибарството и аквакултурите, а в петъчния ден е редовният парламентарен контрол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.