1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Пазарджишка област са усвоени над 2 милиона лева от млади фермери

В Пазарджишка област са усвоени над 2 милиона лева от млади фермери

Снимка:

196 са проектите по мярка 112

За периодите на прием на документи по отделните мерки на Програмата за развитие на селските райони, експертите от Областна дирекция за съвети в земеделието в Пазарджик са разработили и внесли в Държавен фон „Земеделие” – Разплащателна агенция общо 494 проекта. Това съобщи пред радио „Фокус”директорът на Областната дирекция за съвети в земеделието в Пазарджик Атанас Ланков.

От тях 196 са проектите по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, 163 са разработените проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, подадени са 129 заявления за подпомагане по мярка 214 „Агроекологични плащания” и са разработени 6 проекта по други мерки и направления.

Само от разработените проекти на млади фермери от експертите в офиса в Пазарджик до момента са усвоени 2 102 356 лева, като след изплащането на втория транш се очаква тази цифра да нарасне на над 4 млн. лева.

При полупазарните стопанства от разработки на офиса са усвоени над 476 775 лева само през първата година на изпълнение на бизнес плана, а за периода на цялостното му изпълнение се очаква цифрата да нарасне на 2 940 000 лева, уточни Ланков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.