1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Пловдив представят резултатите от международен проект за пречистване на вода SuWaNu

В Пловдив представят резултатите от международен проект за пречистване на вода SuWaNu

В проекта участват компании и организации от Германия, Испания, Гърция, Малта и България

Резултатите от проекта „Устойчиво пречистване на водата и опции за повторно използване на хранителните вещества” (SuWaNu), финансиран от Европейската комисия по Седма рамкова програма “Region of knowledge“ ще бъдат представени на научно-практически семинар. Форумът ще се проведе на 18 ноември 2015 г. от 10:00 часа в „Империал Пловдив Хотел и СПА“.

На него ще присъстват представители на ръководството на Аграрен университет – Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, Сиенит Холдинг, земеделски производители и др.

Целта на международния проект „Устойчиво пречистване на водата и опции за повторно използване на хранителните вещества” (SuWaNu) е разработването на технологии, предлагащи услуги за транснационално сътрудничество в рамките на „клъстери с научноизследователска насоченост“, включващи университети, местни власти, изследователски центрове, технологични фирми, предприятия, фермери и земеделски сдружения, свързани с пречистване на отпадни води и селското стопанство от пет държави: Германия, Испания, Гърция, Малта и България. Тези услуги  осигуряват и улесняват обмена на ноу-хау за алтернативите на вода и хранителни ресурси за всички членове на проекта, създават бизнес възможности в областта на съсредоточаването и по-нататъшно разширяване на подкрепата от заинтересовани страни от държави извън консорциума.

В проекта участват компании и организации от Германия, Испания, Гърция, Малта и България. Българският консорциум е представен от Аграрен университет – Пловдив, Община Пловдив, Земеделска кооперация „Единство” – с. Костиево и СВАО – Съвет на българските земеделски организации. В него могат да се включат земеделски производители, предприятия, сдружения, институти, лица, които имат интереси в областта на употребата на отпадъчни води в земеделието, градската среда и т.н., като направят регистрация в Marketplace на сайта www.suwanu.eu/register. По този начин всеки един от тях има възможността да се запознае с бизнес партньори за осъществяване на съвместни проекти. Създалите свои профили на сайта на проекта не са ангажирани с нищо, освен да попълнят регистрационна форма на български или английски език. До момента са направени над 250 регистрации не само от страните-партньори по проекта, но и от Белгия, Финландия, Португалия, Кипър, Тунис, Турция, Иран, Йордания, Палестина, Конго, Етиопия и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.