1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В резултат на извършени проверки от ДФЗ са установени нередности по 15 проекта по ПРСР 2007-2013

В резултат на извършени проверки от ДФЗ са установени нередности по 15 проекта по ПРСР 2007-2013

За всички проекти с констатирани нередности ДФЗ е предприел действия и мерки за възстановяване на изплатената субсидия

Държавен фонд „Земеделие“ уведомява бенефициентите по мерките от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., че през тази година сред приоритетите в дейността му са ефективният контрол, който се осъществява след изплащането на финансовата помощ за функциониране по предназначение на проекти и спазването на поетите нормативни и договорни задължения.

В резултат на извършени проверки след разплащане от началото на годината до момента от страна ДФ „Земеделие“ са установени нередности по 15 проекта по мерки 121 ,,Модернизиране на земеделските стопанства", 123 ,,Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", 311 ,,Разнообразяване към неземеделски дейности", 312 ,,Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия", 313 ,,Насърчаване на туристическите дейности" и 321 ,,Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от ПРСР 2007-2013 г.

През последните дни след планирани проверки ДФЗ установи слабости и множество нередности по 4 проекта по мярка 121 ,,Модернизиране на земеделските стопанства". Те включват доказано нефункциониране на изградената инвестиция както и неизпълнение на поетите ангажименти за отглеждане на необходимия брой животни. На лице са и съмнения за данни, документи и декларации с неистинско съдържание и неотговарящи на действителността.

За всички проекти с констатирани нередности ДФ ,,Земеделие“ е предприел действия и мерки за възстановяване на изплатената субсидия и събиране на допълнителна информация, с цел сезиране на компетентните органи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.