1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В СЕУ са публикувани уведомителните писма по схеми и мерки за директни плащания, базирани на площ за Кампания 2019

В СЕУ са публикувани уведомителните писма по схеми и мерки за директни плащания, базирани на площ за Кампания 2019

Преустановява се изпращането на хартиен носител на уведомителните писма

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция издаде и публикува в Системата за електронни услуги (СЕУ) 63 425 уведомителни писма за извършена оторизация и изплатено финансово подпомагане по схеми и мерки за директни плащания, базирани на площ за Кампания 2019.

Земеделските стопани, регистрирани в системата, имат достъп до публикуваните писма от личният си профил. Припомняме, че до там се стига от основното меню „Администрация“ – секция ”Справки” - поле „Кореспонденция“, с възможност за „Сваляне на файл“, от където се зарежда и самото писмо за конкретния бенефициент. При изтеглянето на уведомителното писмо, то се счита за връчено, като от следващият ден, започва да тече 14-дневен срок, в който при несъгласие, бенефициентите на ДФЗ могат да обжалват писмата по реда на чл.81 и чл.133, ал.1 от АПК.

Бенефициентите, които все още нямат активиран достъп (регистрация) в СЕУ на ДФ „Земеделие”, могат да получат уведомителните си писма в областната дирекция на фонда по адрес на регистрация (за ЮЛ и ЕТ) или постоянен адрес (за ФЛ).

Чрез дигитализация на системите си ДФЗ цели въвеждането на бърза и сигурна комуникация с бенефициентите. В тази връзка се преустановява изпращането на хартиен носител на уведомителните писма, свързани със схемите и мерките на директните плащания.

Припомняме, че в профила си всеки кандидат има възможност за визуализация на електронни документи, уведомления и географски данни. В публичната част на системата са налични регистри и справки, нормативни документи, калкулатори, както и специализирана географска карта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.