1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Шумен се проведе семинар за директните плащания

В Шумен се проведе семинар за директните плащания

На форума бяха представени и изискванията към стопаните с дребни преживни животни

Голям интерес в Шумен предизвика поредният обучителен семинар, организиран от Министерството на земеделието и храните. Форумът този път беше насочен към животновъдите, пред които бяха представени възможностите за подпомагане на сектора в периода 2015 – 2020 г.  Основен акцент в семинара бяха схемите за директни плащания и възможностите за държавни помощи.     

Животновъдите в Шуменско проявиха най-голям интерес към двете нови схеми за директни плащания, които са насочени към животни под селекционен контрол. Участниците в семинара получиха подробна информация за изискванията за говедовъдството и за дребните преживни животни.      

Кандидатстващите по схемата за говедовъдство трябва да имат договор с развъдна асоциация и животните им трябва да са вписани в родовата книга на съответната организация.  На форума бяха представени и изискванията към стопаните с дребни преживни животни. 

Фермерите бяха запознати подробно и с всички схеми за държавни помощи до 2020 г. Подобен семинар ще се проведе в Шумен отново на 27 март.

Автор: Йордан Йорданов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.