1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В сила са промените в Училищните схеми за плодове, зеленчуци и мляко

В сила са промените в Училищните схеми за плодове, зеленчуци и мляко

Участие в схемите мога да се подават от 15 май до 15 юни

От днес, 5 май влиза в сила изменение на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения - схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“. С приетото изменение, публикувано в бр. 36 на Държавен вестник, се променя периодът на подаване на заявления за одобрение на заявители по училищните схеми. Участие в схемите мога да се подават от 15 май до 15 юни.

Друга промяна касае увеличаването на максимално допустимия брой доставки на плодове и зеленчуци по схема „Училищен плод“ от 40 на 45 броя. Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, производители на плодове и зеленчуци, производители на мляко и млечни продукти, организации на плодове и зеленчуци, групи производители на плодове и зеленчуци, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Допълнителна информация за схемата можете да получите от експертите в ДФЗ на телефон 02/ 81-87-506 или на e-mail: fv_seсtor@dfz.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.