1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възможностите за предлагане на български стоки на китайския пазар обсъдиха на среща в ЦНССС

Възможностите за предлагане на български стоки на китайския пазар обсъдиха на среща в ЦНССС

Васил Грудев официално връчи на китайските представители общ каталог на български млечни производители проявили интерес да осъществят износ на продуктите си

На 12.05.2016г. в град София в Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа се проведе среща на тема електронна търговия и представяне на български продукти пред представители на китайския електронен гигант DIG и представители на павилионите 16+1  в гр.Ханджоу и гр.Шанхай.

На срещата присъстваха от българска страна заместник - министър г-н Васил Грудев, г-н Иван Капитанов – съветник на министър Грудев, г-н Васил Гелев – директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа, от китайска страна присъстваха  г-н И Уей Джао, г-н Шу Къмин, г-н Цай Юн, г-н Чън Хао, г-жа Джан Уан и г-н Веселин Василев – собственик на софтуерна компания.

Заместник - министър Грудев официално връчи на представителите от DIG общ каталог на български млечни производители проявили интерес да осъществят износ на продуктите си за Китай.

На срещата бяха обсъдени качествата и предимствата и на други български продукти и възможностите те да се предлагат онлайн и офлайн на китайския пазар. Китайските делегати дегустираха някои от българските продукти, които ще се продават във веригата DIG и българския павилион в гр.Шанхай.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.