1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Вицепремиерът Дончев и министър Ивелина Василева ще подпишат две споразумения за проекти по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

Вицепремиерът Дончев и министър Ивелина Василева ще подпишат две споразумения за проекти по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

Двата проекта са на обща стойност 27,4 млн. швейцарски франка

Днес, 21 април от 17:30 часа в хотел „Хилтън“ в София заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и посланикът на Конфедерация Швейцария в България Н.П. Денис Кнобел ще подпишат два проекта на обща стойност от 27,4 млн. швейцарски франка по линия на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. 

Споразуменията засягат "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита" и "Изследване и разработване на пилотни модели за събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци". Двата проекта ще се изпълняват от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. 

В рамките на събитието вицепремиерът Дончев и министър Василева ще участват в среща с представители на швейцарския бизнес в България, организирана от Посолството на Швейцария и Българо-швейцарската търговска камара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.