1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Вицепремиерът Томислав Дончев ще наблюдава дейността на МЗХ

Вицепремиерът Томислав Дончев ще наблюдава дейността на МЗХ

Снимка:

Министър-председателят Бойко Борисов разпредели по ресори отговорностите на вицепремиерите

Министър-председателят Бойко Борисов разпредели между четиримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще наблюдава дейността на министрите на финансите, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката, на енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда и водите. Той ще осъществява взаимодействието с Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, с Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и с Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова ще координира работата на министрите на образованието и науката, на културата, на здравеопазването, на младежта и спорта и на туризма.

Заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева ще наблюдава дейността на министрите на външните работи, на правосъдието, на отбраната и на вътрешните работи.

В ресора на вицепремиера по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин са Държавната агенция за закрила на детето, Националният компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.