1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Влагат 290 млн. лева в инфраструктурата на 75 общини

Влагат 290 млн. лева в инфраструктурата на 75 общини

Средствата са по Програмата за развитие на селските райони

До средата на 2012 г. в 75 общини ще бъде изградена пътна и междуселищна инфраструктура за 290 млн. лева. Средствата са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от Държавен фонд "Земеделие".

Това е съобщила изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Калина Илиева след работна среща с изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в Република България Гинка Чавдарова и председателя на УС на Българската асоциация на консултантите по Европейски програми Красимир Киряков.

По думите на Илиева, цитирани в съобщението, най-важните промени в нормативната уредба по публичните мерки от ПРСР, е увеличеният размер на авансовите плащания.

Тя е обяснила, че общините имат право на авансово плащане до 50 на сто от общия размер на одобрената финансова помощ по проекта и междинно плащане за отчитане на изразходването на предоставения аванс в размер на 20 на сто.

Разработен е и проект на постановление съвместно с Министерството на финансите за отпускане на безлихвени заеми за финансиране на крайния етап на общинските проекти, посочва БТА.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.