1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Всички оторизирани и преведени от ДФЗ субсидии през 2018 г. са публикувани в Системата за електронни услуги

Всички оторизирани и преведени от ДФЗ субсидии през 2018 г. са публикувани в Системата за електронни услуги

До 30 април 2019 г. земеделските стопани са длъжни да подадат годишните си данъчни декларации

До 30 април 2019 г. земеделските стопани, физически лица, са длъжни да подадат годишните си данъчни декларации по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) за доходи, получени под формата на държавни помощи, субсидии и друго подпомагане през 2018 г. ДФ „Земеделие“ уведомява всички свои бенефициенти, че могат да направят справка за оторизираните и получени субсидии през 2018 г. онлайн. Справката се намира в разработената от фонда Система за електронни услуги (СЕУ), до която достъпът е публичен. В СЕУ те могат да получат информация за точния размер на оторизираните, прихванати и  платени суми от Държавен фонд „Земеделие“ през 2018 г.

За да подадат коректно данъчните си декларации като физически лица, земеделските стопани трябва да проверят внимателно точния размер на оторизираните средства от ДФЗ. В декларацията те следва да посочат всички облагаеми доходи за 2018 г., включително и тези от продажба на селскостопанска продукция.

Земеделските стопани, които нямат интернет достъп, могат да подадат писмено искане в Областната дирекция на ДФЗ за предоставяне на нужната им справка.

Земеделските стопани могат да намерят „Правилата за деклариране и плащане на данъци и осигуровки“ в издадената от НАП брошура, която ще бъде достъпна  на Интернет на адрес  www.nap.bg , в рубрика „За НАП“, подрубрика „Брошури“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.