1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Втори национален форум на младите фермери

Втори национален форум на младите фермери

Темата е: "Иновации и нови технологии за устойчиво земеделие"

На 30 май в Аграрен университет-Пловдив ще се проведе Вторият Национален форум на младите фермери. Форумът се провежда под егидата на евродепутата Владимир Уручев в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Първото издание на форума бе посветено на значението и ключовата роля на обновяването на поколенията в земеделието и привличането на повече млади хора в сектора. Тема на тазгодишното издание на Националния форум са иновациите и новите технологии за развитие на устойчив земеделски сектор в България.

„Първият Национален форум постави началото на една работеща платформа за обмяна на мнения и контакт между младите фермери в рамките на Националната асоциация на младите фермери. Надявам се с второто издание на форума да засилим мотивацията им за прилагане на иновативни модели и практики в стопанствата", коментира Владимир Уручев.

Председателят на Европейската асоциация на младите фермери (CEJA) Ян Маес и експертът по финансови инструменти от ГД „Земеделие и развитие на селските райони" Нивелин Ноев ще запознаят младите фермери с възможностите за подобряване на конкурентоспособността и достъпа до финансиране в новата ОСП, както и по линия на финансовите инструменти.

По време на форума ще бъдат представени иновативни практики в растениевъдни и животновъдни стопанства. Участниците ще имат възможност да посетят „Международни дни на полето 2019" в учебно-опитната и внедрителска база на АУ-Пловдив. Изложението се организира за втора година от DLG България с цел демонстрация на добри земеделски практики, селскостопански машини и техника в реални условия.

В рамките на форума ще бъде излъчен и победителят в Националния конкурс за млади фермери 2019, който ще се състезава за Европейската награда за млад фермер в Брюксел.
Вижте пълната програма на Националния форум тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.