1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заключителен информационен семинар по горските мерки от ПРСР се проведе в Боровец

Заключителен информационен семинар по горските мерки от ПРСР се проведе в Боровец

Експертите разясниха основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване

Днес, 12 юни 2013 г., в хотел „Рила” в к.к. Боровец се проведе заключителен семинар от информационната кампания на Министерство на земеделието и храните по горските мерки 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите”, 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи”  и 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

В рамките на кампанията бяха организирани и проведени 19 информационни семинара в цялата страна, в които взеха участие представители на държавните горски предприятия, държавните горски и ловни стопанства, общини, дирекции на национални паркове, собственици на гори и всички заинтересовани страни. По време на семинарите участниците бяха информирани за възможностите, условията за кандидатстване, процедурите и условията за получаване на финансова помощ по горските мерки от ПРСР. Експертите разясниха основните проблеми и често допусканите грешки при кандидатстване и дадоха насоки за избягването им, за да могат всички заинтересовани лица и групи да изготвят качествено своите проектни предложения. По време на събитията бяха представени също добри практики за успешно реализирани проекти по горските мерки и бе отчетен положителния ефект от прилагането им и тяхното екологично въздействие.

Участниците в семинарите споделиха, че те са били много полезни, тъй като са получили актуална информация за горските мерки и конкретни насоки за изготвянето на проектни предложения, което ги е насърчило да се възползват от възможностите за финансово подпомагане.

На семинара в Боровец бе уточнено, че по мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите” документи се приемат до 23 август 2013 г. в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Предвиденият бюджет по мярката възлиза на 4 852 372 евро, а максималната субсидия покрива до 60% от разходите на одобрените.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.