1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заключителна пресконференция за изпълнението на проект „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС”

Заключителна пресконференция за изпълнението на проект „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС”

Проектът се изпълнява по приоритетна ос 1 „Добро управление“ на ОПАК

Резултатите от изпълнение на проекта „Ефективна структура на администрациите на МОСВ и на ИАОС” ще бъдат представени на заключителна пресконференция. Събитието е на 20 октомври от 11:00 ч. в МОСВ на бул. „Мария Луиза“ 22.  Проектът се изпълнява по приоритетна ос 1 „Добро управление“ на ОПАК, съфинансирана от ЕС, чрез Европейския социален фонд.

Целта на проекта беше да се оптимизира дейността на администрациите на  МОСВ и ИАОС. Чрез прилагането на Единната методология за провеждане на функционален анализ  бяха анализирани двете администрации. Проведено бе изследване и оценка на съответствието на функциите, организационното структуриране, ефективността и ефикасността от дейността им. Използвани бяха различни методи – проучване, събиране и анализ на информация и документи, анкетни проучвания, наблюдения, сравнения, интервюта, фокус групи и експертни оценки.

Изготвен бе пакет от проекти на документи за оптимизиране на функциите, кaкто и механизъм за извършване на оценка на ефикасността и ефективността на двете администрации. Той бе представен на проведено обучение с ръководители и служители от МОСВ и ИАОС.

Констатациите и изводите от анализа на текущото състояние, както и виждането за бъдещото развитие на администрациите в тези институции ще послужат за оптимизиране на тяхната дейност. Проектът може да се определи като добра практика  с дългосрочен  ефект.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.